29 mei 2020 Scheepswrak van de Rigel uit 1970 ontdekt ten westen van Texel

Het scheepswrak op de Noordzee bij Texel.

Op de Noordzee ten zuiden van de badplaats De Koog op Texel is onlangs het scheepswrak ontdekt van het in 1970 verongelukte vrachtschip ‘De Rigel. Het met 600 ton ijzerslakken geladen vrachtschip, varende onder de de Cypriotische vlag, was op 3 november 1970 met twaalf opvarenden onderweg vanuit IJmuiden naar het Duitse Lubeck, toen het ter hoogte van Texel machinekamerproblemen kreeg en er stuurloos raakte. Acht bemanningsleden sprongen overboord, en zwommen naar het Texelse strand. Daar werden ze o.a. opgevangen door de KNZHRM en diverse artsen. Welke op dat moment toevallig een congres bij hotel Juliana in De Koog hadden. Vier zeelieden (waaronder de kapitein) bleven op het schip achter, en verdronken hierbij. Het lichaam van de kapitein spoelde later op Texel aan. De weersverwachting is NO 4-5 later afnemend 3-4 en zonnig.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48