Op Drievende Kiel

Welkom op Texels vissersdorp Oudeschild.

De moderne Texelse kottervloot in de thuishaven.

‘OP DRIEVENDE KIEL’*  is bezig een site te ontwikkelen met als voornaamste onderwerp maritiem Texel. Het Oudeschilder (haven) gebeuren en zijn rijke historische – en natuurrijke omgeving.

Voordat in 1780 de haven er was, ankeren op de rede.

Gemeente haven bereikbaar op VHF-kanaal 12 en de Waddenhaven op kanaal 31.

De vele maritieme onderwerpen die Texel rijk is heeft ons steeds veel te bieden in het gewone dagelijkse leven. Geniet daarom mee van ons veelzijdige eiland. Zoals ik dat steeds weer opnieuw beleef met de uitdagende fotografie. Waarbij we keer op keer, puur op gevoel van aanbod, aktualiteit, het weer en getij dagelijks een onderwerp bepalen.

Naast de foto’s, welke regelmatig geplaatst worden bij de Helderse Courant, de Kabelkrant Texel, het Visserijnieuws en de Schuttervaer, vindt u hier ook een gastenboek, tips , sponsors, een agenda en informatie over het actuele weer. Boven elke foto zit ook een Google Map waarop de plattegrond van Oudeschild en Texel getoond wordt.

Molen De Traanroeier (l) gelegen aan de Oudeschilder haven.

De scheepvaart rond Texel is live te volgen middels AIS.  Kies hiervoor ons gebied: North Sea, Den Helder en vervolgens de  Live map. Met de muis kunt u zich dan in het gehele Wadden- en Noordzeegebied verplaatsen. Steeds meer schepen worden in de toekomst verplicht met dit AIS-volgsysteem te zijn uitgerust.

Sinds april 2011 kunt u ook uw zelfgemaakte foto’s van de scheepvaart rond Texel op deze site laten zien. Zie bij het menu op de homepagina de rubriek: Kielspotters!

Mocht u  of uw gasten eens overwegen om een heerlijke vakantie op ons mooie eiland te willen beleven. Kijk dan ook eens op de homepagina bij: CHALET TE HUUR.

VOOR NIEUWSTIPS KUNT U ALTIJD EEN MAILTJE STUREN,  OF GEWOON EVEN BELLEN NAAR TEL. 315312.

Veel kijk- en surfplezier gewenst op deze Tesselse Maritieme – en Oudeschilder (sea)site.

* ‘Op drievende kiel’ is een Tesselse uitdrukking voor onderweg zijn.  Ter land of ter zee.

Met vriendelijke groet,

Bert Koning

Oudeschild, 22 december 2008.

Oudeschild heeft zijn eigen KNRM-station.