19 feb 2012 Raadplaatje Texel: waar was deze scheepsbrug van afkomstig?
Categorie: Dorpen, Historie & Cultuur, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild

In De Waal op Texel heeft jarenlang deze scheepsbrug naast de schuur van de voormalige dorpssmid Lou Witte gestaan. Waar was deze brug ooit van afkomstig? Antwoorden graag op de reactietoets, linksboven de foto.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
4 reacties
 1. Dick Timmer schreef:

  Was een water bootje van het NIOZ wat toen door de Watersportvereniging is aangekocht en toen omgebouwd is als brandstofdepot in de jachthaven. Bij het aanpassen is de verblijfaccomodatie er vanaf gesneden en verhuist naar de Waal en was daar één van de stukken in de uitgebreide collectie.
  Ik hoop voor je dat je ook nog wat zinnigere oplossingen toegestuurd krijgt.

  PS
  Na de Telegraaf en AD op de labtop komt ook dagelijks jouw rubriek in beeld.

 2. Frido schreef:

  Olieboot NIOZ , en voorschip ging naar jachthaven volgens mij.

 3. hans v schreef:

  volgens mij is hij van t tankertje dat de watersport of jachthaven heeft aangeschaft voor opslag .daar hebben ze toen t achterschip afgezaagd?????

 4. Rob A schreef:

  Klopt! Dit is het achterschip van het tankertje “Cerlew” dat aanvankelijk in de NIOZ-haven heeft gelegen, als olie-depot. In 1982 is het als olie-tankstation voor jachten in de jachthaven in Oudeschild gekomen, maar omdat de machinekamer “overbodig was, is die eraf gehaald en naar de Waal “verhuisd”… Toen de nieuwe jachthaven klaar was is dit tankstation uit de haven verdwenen, een milieu-vriendelijker bunkerponton kwam ervoor in de plaats…

Plaats een reactie