05 jan 2019 MSC beloofd betaling van ruiming en berging containers Zoe

De juttersbuit van Maarten Brugge op Texel.

De schots en scheve MSC Zoe-lading.

Vandaag is bekent gemaakt dat het Zwitserse bedrijf MSC bereid is om alle onkosten te betalen, die veroorzaakt zijn door het verlies van zeker 270 containers boven de Waddeneilanden door de ‘MSC Zoe’ op de Noordzee. Naast dat o.a. de ‘Friendship’ van Terschelling met sonar de Noordzee-vaarroute van het containerschip afzoekt naar de nog drijvende en al gezonken containers, wordt zaterdag gelijktijdig op de Waddenzee door diverse Harlinger er Terschellinger kotters, KNRM en andere schepen massaal gezocht naar nog ronddrijvende goederen in de Blauwe Slenk NO van Texel. Veel is nog onduidelijk over het juiste aantal verloren containers, en waar het overboord slaan ervan precies is begonnen. De gemeente Texel heeft vrijdag zijn steun betuigd aan de overige getroffen Waddeneilanden. De weersverwachting is NW 3-5 bewolkt met motregen.

Het verlies van de containers door de Kustwacht

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48