15 jan 2019 Marine ondersteund bergingsschepen van containers MSC Zoe

Een deel van de lading van de MSC Zoe.

In afwachting op betere weersomstandigheden op de Noordzee, zijn straks zeker zo’n 12 schepen bij de aanvang van de berging van de verloren containers van de ‘MSC Zoe’ betrokken. Naast de bergers ‘Atlantic Tonjer’, ‘Geosund’ en de ‘Friendship’ zijn naast de andere schepen van de Kustwacht en RWS ook een tweetal marineschepen betrokken. In afwachting op beter weer ligt de mijnenveger ‘Zr. Mr. Vlaardingen’ met het opnemingsvaartuig ‘Luymes’ in Den Helder nu ook klaar om uit te varen naar de betreffende locatie. Naar verwachting zijn eind deze week de omstandigheden gunstiger om de omvangrijke berging boven de Waddeneilanden te gaan beginnen. De weersverwachting is W ZW 5-6 later 7 bewolkt met buien of motregen.

De inzet van Defensie bij de berging

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48