04 aug 2010 KNRM Texel trekt Equinoxe los in de Waddenhaven Oudeschild
Categorie: Gebeurtenissen, Haven, KNRM, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
Een ongebruikelijke hulpverlening dinsdagavond voor de reddingboot 'Francine Kroesen' in de Waddenhaven op Texel. Het stalen tweemaster zeiljacht 'Equinoxe' uit Amsterdam had de pech om bij afgaand tij vast te raken nabij de scheepshelling. Ondanks sleeppogingen van zowel de rubberboot van de Waddenhaven en de KNRM lukte het s 'middags niet om hem vlot te krijgen. Zelfs hulp van andere watersporters, d.m.v. een sleeptros aan de mast, mochten niet baten. Pas rond middernacht lukte het de 'Francine Kroesen'  om de 'Equinoxe' onder grote publieke belangstelling bij voldoende water weer vlot te krijgen.

Een ongebruikelijke hulpverlening dinsdag voor de reddingboot 'Francine Kroesen' uit Oudeschild in de Waddenhaven op Texel. De tweemaster 'Equinoxe' uit Amsterdam had de pech om er bij afgaand tij vast te raken nabij de scheepshelling. Ondanks pogingen, van zowel de rubberboot van de Waddenhaven als de KNRM, lukte het s 'middags niet om hem vlot te trekken. Zelfs hulp van andere watersporters, d.m.v. een sleeptros om de mast, mocht niet baten. Pas rond middernacht lukte het de KNRM-boot, om hem onder grote publieke belangstelling, bij voldoende water weer vlot te krijgen.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48