01 nov 2016 KNRM Texel komt kotter ZK 20 met motorproblemen te hulp
Categorie: Gebeurtenissen, KNRM, Kotters |  Google Map: Kaart Oudeschild
st_1_jelle_sjoerd

De ZK 20 eerder gespot door Michiel de Vries.

Maandagavond kwam op de Waddenzee de garnalenkotter ZK 20 in de problemen door een motorstoring. De reddingboot ‘De Redder’, als tijdelijke plaatsvervanger van ‘De Beursplein 5’ van station De Cocksdorp, was op dat moment op oefening op de Noordzee. Met een sleepverbinding bracht de KNRM de 18 meter lange ‘Lauwerszee’ vanuit de Binnen Bressem (zuidoostelijk van de vuurtoren) vervolgens eerst naar dieper water. Daar er onvoldoende water op de Waddenzee was, werd de Zoutkamp 20 van W. Smit via de Noordzee naar de haven van Oudeschild gesleept. Alwaar met assistentie van de ‘Johanna Maria’, als tijdelijke vervanger van de reddingboot ‘Cornelis Dito’, de stuurloze kotter veilig in de werkhaven werd afgemeerd. Dinsdag bracht de ‘BDS-Surveyor’ hem naar Harlingen. De weersverwachting is ZW 3-4 toenemend NW 5-6 met later ook buien.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48