29 jul 2020 KNRM en Kustwacht uit voor water makend jacht west van Texel
Categorie: Gebeurtenissen, KNRM |  Google Map: Kaart Oudeschild

De Beursplein 5 ging uit voor het Duitse jacht.

Woensdagmiddag rond 14.45 uur kwam er bij de Kustwacht een Mayday-alarm van een water makend Duitstalig zeiljacht aan de noordwestzijde van Texel binnen. Zowel de KNRM van De Cocksdorp als De Koog gingen daarop, met het nabij varende Kustwachtschip ‘Guardian’, naar de opgegeven positie. Vanaf Terschelling is de rederij Noordgat met de ‘Huricane’ ook onderweg naar de positie bij de VL 1 op de Noordzee. Inmiddels is de bemanning van het jacht in veiligheid, en is het de Kustwacht met de KNRM gelukt om met pompen het schip er drijvende te houden. Het plan is om het Duitse jacht ‘Wet One” (met de 2 opvarenden) veilig met de ‘Beursplein 5’ uit De Cocksdorp naar Den Helder te slepen. De weersverwachting is W 4-6 en wisselend bewolkt.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48