09 aug 2016 Het Sop uit Oudeschild redt windsurfer bij Razende Bol Texel
Categorie: Gebeurtenissen, Mensen, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
20160808_165447

De Helderse surfer na redding bezig met zijn zeil.

Door de tender ‘Het Sop’ uit Oudeschild werd maandagmiddag een windsurfer uit Den Helder gered in het Molengat, nabij de zandplaat de Razende Bol. Schipper Rutgert Oosterhuis en zijn passagiers merkte de, met de armen zwaaiende, surfer in moeilijkheden op in het onstuimige Noordzeewater bij een windkracht 6 á 7. Zijn drie collega-surfers was hij door materiaalpech kwijtgeraakt, en dreef zo al een uur of 2 (zonder surfboard) met alleen zijn zeil in zee. In overleg met de Verkeerscentrale Den Helder begaf ‘Het Sop’ zich tussen de zandbanken aldaar. Waarna de onfortuinlijke surfer met hulp van de medepassagiers veilig aan boord werd gehesen. De weersverwachting is W NW 4-6 en wisselend bewolkt met mogelijk enige regen.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48