14 nov 2017 Grootscheepse oefening KNRM op het Marsdiep nabij Texel
Categorie: KNRM |  Google Map: Kaart Oudeschild

De Cornelis Dito was terplekke bij de oefening.

Maandagavond werd op de Waddenzee nabij Texel een grootscheepse oefening gehouden door de KNRM. Op het Marsdiep vond een gesimuleerde ‘aanvaring’ plaats tussen de marine- sleper ‘Noordzee’ en de historische (KNZHRM) reddingboot ‘Javazee’ uit Den Helder. Hierbij raakte de nodige opvarenden te water, of raakte gewond tijdens een machinekamerbrand op de sleper. In aanwezigheid van de brandweer- en ambulancepersoneel werd aan de oefening deelgenomen door de reddingboten uit Den Oever, Callantsoog, Den Helder en Oudeschild. Ook was de reddingshelikopter Zero 8 terplekke. Gelijktijdig vond op het IJsselmeer een daadwekelijke grootschalige zoekactie plaats, na het ontvangen van een zogeheten mayday oproep van een (nog) onbekend schip. De weersverwachting is W ZW 4-5 bewolkt met motregen.

Noodoproep op het IJsselmeer

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48