14 sep 2017 Grande Afrika noordwest Texel weer onder controle na stormweer

Het containerschip Grande Africa uit 1988.

M. de Ridder spotte de ondergelopen Slufter.

Ten noordwesten van Texel raakte woensdag tijdens het stormweer het containerschip ‘Grande Afrika’ beperkt manoeuvreerbaar. Het Kustwachtschip ‘Guardian’ bleef er in buurt voor eventuele hulp. Maar uiteindelijk kon het 213 meter lange schip van Grimaldi Lines zijn noordelijke koers weer zelfstandig vervolgen. Op Texel bleef de stormschade van deze eerste echte herfststorm redelijk beperkt. Naast terrasschade bij Paal 15, strandhuisjes bij Paal 9, een voor publiek (tijdelijk) gesloten vuurtoren, de nodige omgewaaide bomen, tentschade op campings en hoog water in De Slufter en op de Oudeschilder haven, bleef de TESO-veerdienst woensdag hier gewoon in de vaart. De weersverwachting is W 5-6 ruimend NW 6-7 bewolkt met buien.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48