25 jul 2020 Drukke tijden voor de KNRM van Texel op de Waddenzee
Categorie: Gebeurtenissen, KNRM |  Google Map: Kaart Oudeschild

Pech vrijdagavond voor een zeiler in de Scheer.

De Cornelis Dito klaarde er vrijdag de klus.

P. Eelman spotten er de binnenkomst van.

Zaterdag bracht men eerst de Motion binnen.

De derde actie van dit weekeinde.

Veilig naar binnen richting de Waddenhaven.

De reddingsboot van Oudeschild beleefd dit weekeinde weer drukke tijden. Vrijdagavond zat een Texels zeilschip vast in de Scheer op de Waddenzee. Daar deze eerst nog te kort water onder de kiel had om er vlotgetrokken te worden, keerde de ‘Cornelis Dito’ tijdelijk terug naar Oudeschild. Later op de avond lukte de berging met succes, en werd deze weer veilig afgemeerd in de Verenigingshaven. Zaterdagmiddag had het zeiljacht ‘Wad Meer’ hier een touw in de schroef nabij de vissershaven op Texel. De ‘Cornelis Dito’ begeleiden het Nederlandse jacht veilig naar binnen, naar de Waddenhaven. Kort daarachter aan was het opnieuw raak met het vastgelopen Nederlandse jacht ‘Oceans of Time’ pal voor de haven, op de Bollen. Ook deze werd veilig naar binnengebracht door de KNRM van Texel. De weersverwachting is Z ZW 4-6 bewolkt met (mot)regen.

Verslag KNRM Texel

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48