08 aug 2018 Drukke tijden voor de KNRM op de Wadden- en Noordzee bij Texel
Categorie: Gebeurtenissen, KNRM |  Google Map: Kaart Oudeschild

Piet Eelman spotte de Maatje Johanna dinsdag.

Tussen de Joke Dijkstra en de Cornelis Dito in.

De evacuatie vanaf de RIB Artic Flow bij Texel.

Nadat dinsdagmiddag eerst een gezamenlijke hulpverlening bij Oudeschild op gang kwam voor de brand op de klipper ‘Maatje Johanna’, kwam de KNRM Texel later die avond en nacht nogmaals in actie. Dinsdagavond ging de ‘Beursplein 5’ van De Cocksdorp uit voor hulp bij de RIB ‘Artic Flow’ op de Noordzee. Een van de opvarende werd per reddingshelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De KNRM Texel begeleide de RIB daarna naar de haven van Den Helder. Op de terugtocht naar Texel werd ook nog een (verondersteld) vermist meisje in een rubberbootje door hun gevonden. De afgelopen nacht ging opnieuw het alarm voor de KNRM De Koog, Den Helder en Callantsoog. Het motorbootje ‘Lukey’ werd vastgelopen aangetroffen op De Hors bij Texel. De ‘Joke Dijkstra’ sleepte het naar Den Helder. Terwijl de ‘Zalm’ uit De Koog er assistentie verleende. De weersverwachting is ZW 4-6  afnemend en bewolkt met kans op windstoten en onweersbuien.

Verslag KNRM

Verslag KNRM De koog

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48