16 jun 2016 Burginitiatief plaatsing windmolens Texel sneuvelt in gemeenteraad
Categorie: Gebeurtenissen |  Google Map: Kaart Oudeschild
DSC_8796-001

De turbine bij Oudeschild blijft de enige op Texel.

Er komt op Texel geen draagvlakonderzoek onder de bevolking voor de plaatsing van een drietal grote windturbines. Het burgerinitiatief voor duurzame energieopwekking sneuvelde woensdagavond, tot teleurstelling van de indieners, in de maandelijkse gemeenteraad op het eiland. Voor werd gestemd door de PvdA, CDA, D66 en Groen Links. De fracties van VVD, Texel 2010, Sterk Texel, Texels Belang  en Eiland Belang stemde tegen. De weersverwachting is veranderlijk 1-3 later NO zonnig met later kans op enige buien.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
2 reacties
 1. henk daalder schreef:

  Dat draagvlak onderzoek loopt al.
  Niet voor investeerders in windmolens, maar voor huishoudens die een eigen kavel DEEL-windpark willen.
  Iedereen die zo zijn eigen stroom wil opwekken, kan zijn belangstelling melden op http://www.pakdewind.nl

  Meer informatie op
  http://www.guldenlijn.nl/windparken/mwiki/index.php/Texel

 2. Peter z. schreef:

  Het zijn niet de (gewone) mensen die een windmolen willen. Het zijn boeren met heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel geld (subsidiegeld)
  en heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel land – die ze overigens ook verkregen hebben met al een halve eeuw subsidie van de diverse overheden-.

  Omdat ze land hebben kunnen ze een molen neerzetten en ze hebben schijt aan diegene die er heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel last van hebben.

Plaats een reactie