04 jul 2009 Blazer TX 33 Poolster bezoekt als charterschip Oudeschild
Categorie: Haven, Historie & Cultuur, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
Een stukje nostalgie keert soms terug op Texel. Zo ook deze replica uit Friesland, welke door vrijwilligers met charteren in de vaart wordt gehouden. Met dit type visserschip lag de Oudeschilder haven vroeger vol. De oorspronkelijke TX 33 werd in 1918 gebouwd op de scheepswerf van Zwolsman te Workum. De familie Drijver uit Oosterend was ooit de eigenaar van dit schip, waarvan in 2000 een replica werd gebouwd.

Een stukje nostalgie keert soms terug op Texel. Zo ook deze gerestaureerde blazer uit Friesland. Welke door vrijwilligers met charteren nu in de vaart wordt gehouden. Met dit type visserschip lag de Oudeschilder haven vroeger vol. De oorspronkelijke TX 33 werd in 1918 gebouwd op de scheepswerf van Zwolsman te Workum. De familie Drijver uit Oosterend was ooit de trotse eigenaar van dit schip.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
2 reacties
 1. Geert Dijkstra schreef:

  Een stukje nostalgie keert soms terug op Texel. Presies we waren met ons vieren een nachtje weg van uit Makkum. We zouden eigenlijk mee doen met de Botter wedstrijd te Den Helder. Door te laat aanmelding en te kort aan vrijwilligers ging het feest niet door. Dit jaar weer kansen en we bezoeken Texel vast weer dat mist niet. Mag ik jullie even uit de droom helpen, dit is geen replica maar officieel gerestaureerd dat wilde ik even kwijt. Ik mag één van de schippers zijn van dit brok nostalgie, en het drijft ook nog als hout.

  Vrgr G Dijkstra

 2. Bert schreef:

  Beste Geert Dijkstra,

  Leuk om vanuit Friesland ook wat op de site te lezen. Zelf ken ik de TX 33 al heel lang op Texel.
  Daar het toen vanuit Oudeschild met passagiers voer onder schipper/eigenaar Klaas van Twillert uit Spakenburg. Het schip verkeerde toen in een zeer slechte staat. Vandaar dat ik in de tekst heb/dacht dat het een replica betrof. Zal de tekst aanpassen. En een compliment voor deze zeer geslaagde restauratie!

  Een goede vaart in 2010, en hoop jullie deze zomer weer te mogen ontmoeten op Oudeschild.

  Met vr. gr.

  Bert

Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48