06 sep 2018 Aanpassing van afmeerconstructie in de zuiderhaven op Texel

Een ‘verende’ kade moet schade er voorkomen.

Afgelopen dinsdag kwam de raadscommissie van de gemeente Texel bijeen om onder meer te discussiëren over een kadeaanpassing in de zuiderhaven op Oudeschild. Nog voor het komende stormseizoen wil het college van B & W daar de ongeschikte (harde) afmeermogelijkheid aanpassen voor € 50.000,=. Bij noordenwind en flinke golfslag hebben schepen daar al eerder forse schade opgelopen, waardoor het aldus wethouder E. Kooiman daar nu ‘een noodsituatie’ is om de afmeerconstructie daar nu te verbeteren. Dit vooruitlopend op o.a. de geplande drijvende steiger en de totale aanpak van de gemeentelijke haven op Texel. Het opgemaakte rapport hierover verschijnt voor oktober. Besloten werd het een bespreekstuk voor de gemeenteraad te maken. De weersverwachting is NW 3-5 later afnemend bewolkt met de nodige buien en kans op onweer.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48