08 okt 2009 Historische zeesleper Holland doet Texel weer even aan
Categorie: Historie & Cultuur, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
Woensdag meerde 'als oude bekende' de sleepboot Holland af in zuider haven van Oudeschild. De van oorsprong Terschellinger sleper van rederij Doeksen werd gebouwd in 1951 en wordt nu in de vaart gehouden door de Stichting Zeesleepboot Holland, met als thuishavens Harlingen en Den Helder. Tijdens het 100-jarig bestaan van TESO in 2007 heeft deze historische sleper hier 'het water nog dun gevaren' met pasagiers tussen Texel en Den Helder.

Woensdag meerde 'als oude bekende' de sleepboot Holland weer af in zuiderhaven van Oudeschild. De van oorsprong Terschellinger sleper van rederij Doeksen werd gebouwd in 1951 en wordt nu in de vaart gehouden door de Stichting Zeesleepboot Holland, met als thuishavens Harlingen en Den Helder. Tijdens het 100-jarig bestaan van TESO in 2007 heeft deze historische sleper hier 'het water nog dun gevaren' met passagiers tussen Texel en Den Helder. Woensdagavond vertrok hij weer naar de marinestad.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48