02 sep 2017 Wel ‘Olie Alert Waddenzee’ maar nog geen verslag olie haven Texel

Op 4 april ’16 pas een oliescherm voor de haven.

‘Olie Alert’ oefening de komende week bij Texel.

De komende week heeft Rijkswaterstaat een grote oefening in oliebestrijding op de Waddenzee, bij o.a. Texel, aangekondigd. Maar het beloofde verslag van RWS over de grootste gasolielekkage ooit hier, in maart en april 2016, op Oudeschild is nog steeds niets officieel bekend gemaakt. Op 31 maart 2016 ontstond bij de CIV Texel een lekkage in het pompstation, met als gevolg dat zo’n 72.000 (!) liter gasolie in zowel de totale haven als de Waddenzee terecht kwam. De haven Oudeschild was hierdoor enkele dagen gestremd voor alle scheepvaart. Vanaf de komende maandag tot en met woensdag 6 september vindt de ‘Olie Alert oefening Waddenzee’ plaats. De weersverwachting is N 1-3 met meest zonnig weer en kans op een enkele bui.

RWS Olie Alert Waddenzee

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48