07 feb 2013 Weinig steun voor petitie fietsverbod Ruyterstraat Oudeschild
Categorie: Gebeurtenissen, Oudeschild |  Google Map: Kaart Oudeschild

De Ruyterstraat tegen een fietsverbod.

In het druk bezochte dorpshuis van Oudeschild kwam woensdagavond een petitie van 43 ondertekenaars ter sprake voor een mogelijk fietsverbod op de Ruyterstraat. Al snel werd duidelijk dat deze op weinig steun kon rekenen. De nodige bewoners bleken echter ook niet(!) eens benaderd te zijn met de petitie. Op de vraag uit de zaal: als de veiligheid hier ooit in het geding is geweest, kon de aanwezige politie antwoorden, dat hier nog nooit iets is gebeurd. Wel drongen de aanwezigen aan, om meer toezicht te houden op het (al geldende) verbod voor scooters, brommers en solexen. De verantwoording en veiligheid voor de aanwonende dorpsjeugd berust aldus de politie bij de ouders. Een fietsverbod werd in grote meerderheid hier dus niet wenselijk gacht t.b.v. het recreëren van bewoners op straat. De gemeente Texel, die deze avond had uitgeschreven, beloofde al de bewoners van de Ruyterstraat een notulen van deze bijeenkomst. Ook beraad men zich nu over een mogelijk vervolg. De weersverwachting is  NW 4-6 met windstoten en winterse buien.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
1 reactie
  1. Wimpie schreef:

    Sappig voorbeeld van dorpsdemocratie. De reaktie van de politie dat “er nog nooit iets is gebeurd” is vanzelfsprekend geen geruststelling voor degenen die de straat niet in durven. Schijnbaar moeten er eerst dooien vallen?
    Argument van “de nodige bewoners” dat zij eerst benaderd hadden willen worden, is zwak: a. moet je dan eerst langs elke deur? en b. daar heb je de gemeentelijke procedure voor die hier gehanteerd lijkt te zijn.
    Om in deze wereld iets verbeterd te krijgen moet je vooral niet de allesrelativerende met-rust-gelaten-willen-worden burger benaderen, dat heb ik wel geleerd. Hoop dat de initiatiefnemers doorzetten.
    Wat is trouwens het echte probleem? Opgevoerde rotbrommers? Racefietsers? Is er een gemeentelijke website waar de petitie staat gepubliceerd?

Plaats een reactie