02 aug 2016 Vier kotters van Texel deelnemer bij actie Havendagen Rotterdam
DSC_7281

‘De groene muur moet omver’ is het motto.

Zaterdag 27 augustus, voorafgaand aan de Wereldhavendagen in Rotterdam, zal een viertal Texelse Noordzeekotters op de Nieuwe Waterweg deelnemen aan de landelijke visserijactie tegen de talloze bedreigingen van hun vangstgebied. Vanuit Oudeschild zullen de TX 1, de TX 19, de TX 36 en de TX 94 onderdeel zijn van een protestvloot van Nederlandse kotters aldaar. Bedreigingen als o.a. de uitbreiding van windmolenparken op zee en de aanwijzing van (nog meer) natuurgebieden op de Noordzee, in combinatie met de aanlandingsplicht van alle gevangen vis gaat ze ‘veel te ver’ in hun huidige visgebied. Naar verwachting nemen zo’n vijftig Noordzeekotters deel aan de actie tegen de plannen van Brussel en Den Haag. De weersverwachting is ZO 3-5 later ZW wisselend bewolkt en later periodes met (mot)regen.

Home

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48