25 mrt 2014 TX 68 en TX 29 Texel ook solidair voor de kant bij visserijstaking
Categorie: Gebeurtenissen, Kotters |  Google Map: Kaart Oudeschild

De TX 29 en TX 68 maandagmiddag.

In Oudeschild bleven maandag de TX 68 en de TX 29 solidair met hun stakende collega’s elders in het land. Na de Urker, Helderse en een deel van de Zeeuwse vissersvloot bleven de ‘Vertrouwen’ van Daalder & van der Vis en de ‘Helena Elizabeth’ van Drijver in de haven op Texel. De lage inkoopprijs van de schol en de tong, in combinatie met de goedkope import van buitenlandse vis, zorgt er met de hoge olieprijzen momenteel voor dat verdiensten bij vloot nu slecht zijn. ‘ Iedereen hier steunt de stakingsactie. Maar  bepaald zelf of men wel of niet uitvaart’  aldus plaatselijk visserijvoorman Maarten Drijver. Maandagavond vertrok men hier en op Urk, na een overeenstemming met de handel, weer naar zee. De weersverwachting is  ZO 3-4 krimpend NO en zonnig.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
1 reactie
  1. Erna Drijver tuinema schreef:

    Ja jammer ,een gemiste kans dat niet iedereen zoals in Vlissingen en Den helder zich solidair verklaarde.
    Als je een stakingsactie steunt is daar onlosmakelijk mee verbonden dat je de houding en actie van de initiatiefstakers volgt. Dat betekende in dit geval het commitment om geen vis aan te voeren zolang de prijzen zo laag zijn .Dus zolang er onderhandeld wordt. We wisten van de vergadering in het gemeentehuis ,er is duidelijk contact geweest ,ik neem aan ook met de POs .De maandag als visdag missen om iets voor elkaar te krijgen als vloot, dat mag geen onoverkomelijke zaak zijn toch?
    Bij het gaan varen is het signaal afgegeven :wij gaan voor de eigen winst, daar verspeel je het vertrouwen en ook de goodwill mee bij de belanghebbenden. Het is korte termijnpolitiek, zonder besef dat je de ander ook op een goed moment kunt nodig hebben. Dat moment is niet denkbeeldig, er is genoeg stront aan de knikker dunkt me. Als het duidelijk was aangegeven was er misschien meer eenheid geweest….Nieuwe ronde ,nieuwe kansen,hopen wij.

Plaats een reactie