06 apr 2021 Smit Salvage onderweg naar slagzij makende Eemslift Hendrika
Categorie: Gebeurtenissen, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild

Het schip in de problemen bij 15 meter golfhoogte.

Maandag kwam op de Noordzee bij Noorwegen het Nederlandse vrachtschip ‘Eemslift Hendrika’ van Amasus Shipping in de problemen door een schuivende lading. Al de twaalf opvarenden zijn inmiddels van het slagzij makende vrachtschip uit Delfzijl van boord gehaald door de Noorse Kustwacht. Het op de automatische piloot ingestelde schip drijft nu stuurloos richting de Noorse kust, ten westen van Alesund. Gevreesd wordt nu voor de omliggende scheepvaart en de diverse booreilanden in het betreffende zeegebied. Woensdag waren er een tweetal Noorse slepers (in opdracht van het bergingsbedrijf Boskalis) er ter plekke, om er een eerste bergingspoging te gaan ondernemen. De weersverwachting is W NW 7-8 met kans op winterse buien en onweer.

Reddingsoperatie Eemslift Hendrika

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48