12 jan 2021 Oorzaak onduidelijk rond het zinken UK 171 bij Schiermonnikoog
Categorie: Gebeurtenissen, Kotters |  Google Map: Kaart Oudeschild

De Spes Salutis  (ex TX 36) in betere tijden.

Begin december verging benoorden Schiermonnikoog de garnalenkotter UK 171 van Riman Seafoods v.o.f. uit Urk. De vier opvarenden werden tijdig gered door de TH 10 en een reddingshelikopter. Na de berging door Multraship werd door de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en het Team Maritieme Politie een eerste onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het zinken van de voormalige TX 36 uit 1963. Duikers hebben bij de berging van het wrak en de vistuigen geen obstakels gevonden die het zinken of vastlopen ervan (direct) hebben veroorzaakt. Vanaf de rede van Borkum is de 23,5 meter lange euokotter voor nader onderzoek overgebracht naar Lauwersoog. De weersverwachting is W NW 5-7 wisselend bewolkt met enige buien en kans op hagel.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48