21 okt 2013 Mammoet Schiedam trekt kotter Z 75 nog niet vlot bij kust Petten

Geboeid op de strekdam Petten.

Ondanks alle voorbereidingen is het nog niet gelukt door het bergingsbedrijf ‘Mammoet’ uit  Schiedam om de kotter Zeebrugge 75 ‘Zeldenrust’ bij de strekdam van Petten weer vlot te krijgen. Na het dichten van de gaten in de romp van het schip werd zondag bij hoog water http://www.rtvnh.nl/nieuws/122473/En+die+kotter%3F+Die+ligt+nog+steeds+voor+de+kust+van+Petten met de sleper ‘Triton’ een eerste poging gedaan om het schip van de strekdam af te krijgen. Helaas trok men de bolders van de kotter eraf bij de sleepactie. Maandagavond volgt opnieuw een poging. De weersverwachting is ZW 6 later buien.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
1 reactie
 1. Keesjan Haasnoot schreef:

  http://youtu.be/VY9IPNlNmBQ

  “Zeldenrust” met berging voor de boeg [video]
  Het vlottrekken van het gestrande Belgische vissersschip , de Z75 Zeldenrust uit Zeebrugge voor de kust van Petten is zondag 20 oktober mislukt. Tijdens de vlottrekpoging braken de bolders van de Z75 Zeldenrust af. Maandagmiddag zullen de bergingswerkers van het bergingsbedrijf Mammoet wederom een poging doen om de Z75 van de strekdam te trekken.
  Woensdagnacht ongeveer 50 meter voor de Pettense kust raakte de schroef van de Z75 Zeldenrust in een net verstrikt. Het schip werd stuurloos en dreef op een strekdam en raakte hierdoor erg beschadigd.

  met vriendelijke groet, Keesjan Haasnoot
  P.s. als je me mail heb ik nog wat mooie screenshots

Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48