05 jun 2010 KNRM Texel met de Beursplein 5 vindt vermiste rubberboot
Categorie: Gebeurtenissen, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
Zaterdagmorgen rond 8.30 uur ging het alarm af voor de KNRM Texel en Harlingen. Op de Waddenzee werd een rubberboot met 1 opvarende vermist. Zowel de reddingboten van station de Cocksdorp als Oudeschild kwamen in aktie. Rond 9.30 uur trof De Beursplein 5 de rib met opvarende aan te noorden van De Schorren, oostelijk van Texel. De opvarende werd door hun meegenomen naar het reddingboothuis. Terwijl de rubberboot later op de droogte werd geborgen.

Zaterdagmorgen om 8.30 uur ging het KNRM-alarm af voor Texel, Harlingen, Den Oever en Den Helder. Op de Waddenzee werd een rubberboot met een visserman vanuit Kornwerderzand vermist. De familie van de jongeman had verontrust alarm geslagen. Vijf reddingboten, een kustwachtvliegtuig en een marinehelicopter kwamen daarop in aktie. Rond 9.30 uur trof 'De Beursplein 5' van station De Cocksdorp de RIB met de vermoeide opvarende aan ten noorden van De Schorren. Hij werd meegenomen naar station De Cocksdorp. De rubberboot werd later op de Vlakte van Kerken geborgen.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
2 reacties
 1. Mike Muller schreef:

  PS: ook de reddingboot Johanna Margareta van station Den Oever was gealarmeerd voor deze rubberboot!

 2. Bert schreef:

  Hoi Mike,

  Bedankt voor reactie. We zullen het gelijk aanpassen.

  Met vr. gr.

  Bert

Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48