28 jun 2020 KNRM Texel kwam tweemaal in actie voor zwemmer en zeiljacht
Categorie: Gebeurtenissen, KNRM |  Google Map: Kaart Oudeschild

Verra Photo spotten het huurjacht Quintus.

Alle KNRM-stations van Texel kwamen dit weekeinde in actie voor zowel een zoekactie als een hulpverlening. Vrijdagavond werden de stations De Koog en De Cocksdorp opgeroepen voor een (vermeende) vermiste zwemmer benoorden De Koog. Naast de ‘Zalm’ en de ‘Beursplein 5’ kwam ook de reddingshelikopter Zero 6 en de plaatselijke politie naar het opgeven zoekgebied. De ‘vermiste persoon’ bleek er ter hoogte van Paal 24 in veiligheid. Zaterdagavond kwam de ‘Cornelis Dito’ uit Oudeschild in actie voor het Duitse huurjacht ‘Quintus’ met twee opvarenden. Welke met een touw in de schroef hulp nodig had in de havenmond van het vissersdorp. De KNRM sleepte hen veilig naar de Waddenhaven. De weersverwachting is ZW 6-7 en wisselend bewolkt.

Het KNRM-verslag

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48