26 okt 2019 KNRM Texel en Den Helder uit voor jacht Gromit op de Waddenzee
Categorie: Gebeurtenissen, KNRM |  Google Map: Kaart Oudeschild

De Gromit kwam vanaf Harlingen naar Texel.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam bij de Kustwacht de melding binnen van een zeiljacht in problemen op de Texelstroom. Het 7 meter lange Nederlandse zeiljachtje ‘Gromit’ gaf aan dat door het stormachtige weer de mast overboord geslagen was, en zij zich met 3 opvarenden ter hoogte van de T18 bevonden. Vanuit Oudeschild kwam daarop de ‘Cornelis Dito’ in actie. Terwijl vanuit Den Helder de reddingboot ‘Dorus Rijkers’ terplekke ging. Nadat de ‘Cornelis Dito’ als eerste op de locatie was, werd met de KNRM uit Den Helder eerst de mast en het zeil geborgen, en ging men vervolgens veilig op sleep naar de Waddenhaven op Texel. De weersverwachting is Z ZW 7-8 later afnemend 5-6 wisselend bewolkt met kans op wat lichte regen.

Verslag KNRM

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48