18 jul 2010 KNRM brengt Vrouwe Francina bij Texel veilig naar de haven
Categorie: Gebeurtenissen, KNRM, Mensen, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
Vrijdagmoddag bracht de reddingboot 'Joke Dijkstra' van station Den Helder het 14 meter lange tjalkje 'Vrouwe Francine' veilig de haven van Oudeschild binnen. Het Nederlandse schip met vijf opvarenden, waaronder drie kinderen, was vanuit Den Oever richting Texel gegaan. Onderweg kreeg men problemen met de zeegang door een forse zuidwester en de ebstroom. De reddingboot, die haar in eerste instantie niet kon vinden door de zwakke communicatie via de VHF, trof haar zwaar slingeren nabij Oudeschild. Een bemanningslid van de KNRM stapte voor hulp over. Waarna men gezamelijk naar Oudeschild voer.

Vrijdagmiddag bracht de reddingboot 'Joke Dijkstra' van station Den Helder het 14 meter lange tjalkje 'Vrouwe Francine' veilig de noorderhaven van Oudeschild binnen. Het Nederlandse schip met vijf opvarenden, waaronder drie kleine kinderen, was vanuit Den Oever richting Texel vertrokken. Onderweg kreeg men problemen met de zeegang door een forse zuidwester en de ebstroom. De reddingboot, die haar in eerste instantie niet kon vinden door de zwakke communicatie via de VHF, trof haar zwaar slingerend aan op de Texelstroom. Een bemanningslid van de KNRM stapte voor hulp op het smalle tjalkje over. Waarna men gezamenlijk naar de haven van Oudeschild ging.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48