18 aug 2014 Kielspotters Texel met schuilende zandzuiger Ham 317 op Marsdiep
Categorie: Kielspotters, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
SDW_1008

De zandzuiger Ham 317 op de rede.

Het herfstachtige weer van de laatste dagen zorgde ervoor dat de nodige schepen een tijdelijke beschutting zochten op het Marsdiep tussen Texel en Den Helder. Zo ankerde hier o.a. de ‘ Ham 317’ en ‘Volvox Olympia’. Betrokken bij de zandsuppletie voor de kust van Petten. Salko de Wolf spotte zondag de zandzuigers vanaf de Texelse wal. De weersverwachting is W NW 5-7 afnemend en zonnig met enige buien.

De Volvox Olympia in actie

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
1 reactie
  1. Piet van Noort schreef:

    De Ham 317 lag te bekomen van de schrik. Bij het lossen van zijn laatste zandvoorraad raakte hij even vast op zijn eigen opgespoten zandbank. Zelf heeft hij weer wat zand onder de boot weggezogen en dit richting Petten gespoten om weer vaarruimte te krijgen. Het opgezogen zand is dus niet weg maar iets verder met de stroming meegevoerd. Vandaag heeft hij waarschijnlijk eerste dat gat in de bank weer dicht gespoten. Resultaat van deze stuurfout is wel dat er extra brandstof en dus ook meer milieuvervuiling over de Zeewering is gewaaid. Deze zwavelhoudende verbrandingsgassen zijn in havens verboden maar belanden op deze manier toch over de kustbevolking.

    Het wordt tijd dat deze schepen op LNG gaan varen.

Plaats een reactie