23 jun 2010 Reddingboot Joan Hodson op weg naar 175-jarig Polderfeest Texel
Na jaren onderdak te hebben gestaan aan de Hallerweg nabij Den Burg ging woensdagmiddag de reddingboot Joan Hodshon onderweg naar het 175-jarig Polderfeest van Eierland. Texels beroemdste reddingboot, in dienst van 1935 tot 1964, op het huidige KNRM-station De Cocksdorp is eigendom van de Stichting Juttersmuseum. Vanmorgen ging al de bijbehorende historische tractor 'Zeewolf' op transport richting het noorden. Waar beiden tijdens het feest te zien zullen zijn op de dijk nabij de vuurtoren.

Na jaren onderdak te hebben gestaan aan de Hallerweg nabij Den Burg ging woensdagmiddag de reddingboot 'Joan Hodshon' onderweg naar het 175-jarig Polderfeest van Eierland. Texels beroemdste reddingboot, in dienst van de toemalige KNZHRM van 1935 tot 1964 op het huidige KNRM-station De Cocksdorp, is eigendom van de Stichting Juttersmuseum. Vanmorgen ging al de historische tractor 'Zeewolf'' vanuit Oudeschild op transport richting het noorden. Waar beide deze week op initiatief van jutter Maarten Boon (foto onder) te zien zullen zijn op de dijk nabij de vuurtoren.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
1 reactie
  1. Meindert Reuus schreef:

    mijn vader heeft vroeger op deze boot gevaren. Jan Reus. Zijn er nog oude foto’s van bemanningen van de Joan Hodson?

    Mvg,

    Meindert Reus

Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48