18 dec 2010 Het raadplaatje was de kotter KW 149 in 1983 bij Paal 15 op Texel

Op 17 januari 1983 strandde deze trawler uit Katwijk op de Texelse kust. De reacties hierop, zelfs vanuit de Perzische Golf (!) van Erick Visser, staan te lezen bij de foto van afgelopen week. In het Molengat kreeg deze 33 meter lange 'Marry Martin' van H. Ouwehand een motorstoring. Hulp van de KW 51 en de sleper 'Elizabeth' van Leo Visser & Zonen mocht niet meer baten. De vijfkoppige bemanning werd bij zeer slecht weer veilig van boord gehaald door de KNZHRM-wipperploeg van De Koog. Nadat de zandzuiger 'Salamander' van H. Hofland uit Beverwijk een flinke geul had gegraven, werd de KW 149 door de slepers 'Dolfijn' van Smit-Tak en de 'Elizabeth' van Leo Visser uit Oudeschild op 10 februari van dat jaar weer vlotgetrokken. Momenteel vaart het schip, als (omgebouwde) luxe zeilschoener, 'Ardornate' o.a. op de Oostzee.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
1 reactie
  1. Ad Gevers schreef:

    Heeft er iemand fotos van de Salemander ben er namelijk een artiekel over aan het schrijven, en heb maar enkele fotos van de bergin van de KW149.

Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48