25 aug 2010 Herstel van de forten Lunette en Redoute op Texel gestart
Mede dankzij een subsidie uit het Waddenfonds is de Vries en van der Wiel deze week in opdracht van Natuurmonumenten gestart met het herstel van de steunforten ten zuiden van Oudeschild. De forten Lunette en Redoute, nog uit de tijd van Napoleon, werden in 1931 afgegraven voor de verhoging van de zeedijken. Wat noodzakelijk was na de afsluiting van de Zuiderzee in mei 1932. Nu worden de sloten er uitgebaggert en de oorspronkelijke aarden wallen weer op hoogte gebracht.

Mede dankzij een subsidie uit het Waddenfonds is de firma de Vries en van der Wiel deze week in opdracht van Natuurmonumenten gestart met het herstel van de steunforten ten zuiden van Oudeschild. De forten 'Lunette' en 'Redoute', nog uit de tijd van Napoleon, werden in 1931 afgegraven voor de verhoging van de zeedijken. Wat noodzakelijk was na de afsluiting van de Zuiderzee in mei 1932. Nu worden de sloten er omheen uitgebaggerd, en de oorspronkelijke aarden wallen weer op hoogte gebracht.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48