21 jul 2010 Texel heeft eerste kleine windmolen als proef op haven Oudeschild
Categorie: Gebeurtenissen, Haven, Oudeschild |  Google Map: Kaart Oudeschild
Dinsdagmorgen werd op de haven van Oudeschild een 11 meter hoge windturbine geplaatst naast het havenkantoor. De molen is een proefproject op Texel wat op jaarbasis minimaal 1.500 kilowatuur moet gaan opbrengen, wil men de andere 24 kleine molens elders op het eiland gaan plaatsen. Dit project kwam mede tot stand dankzij het Waddenfonds.

Dinsdagmorgen werd op de haven van Oudeschild een 11 meter hoge windturbine geplaatst naast het havenkantoor. De molen is een proefproject op Texel wat op jaarbasis minimaal 1.500 kilowatuur moet gaan opbrengen. Wil men als vervolg hierop de andere 24 kleine windmolens elders op het eiland gaan plaatsen. Dit project van de gemeente Texel kwam mede tot stand dankzij gelden uit het Waddenfonds.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
1 reactie
 1. Frans Vroom schreef:

  Geachte lezer,
  Wij leveren kleine wind turbines die een radius hebben van 1,85 meter, minder dan 35 db lawaai maken en een opbrengst van +/- 2750 kWh per jaar.
  Deze systemen zijn goed toe te passen op het eiland Texel.
  Kunt u mij wellicht aan een naam helpen bij de gemeente Texel die over deze materie gaat, zodat ik hun kan benaderen.
  Alvast vriendelijk dank voor de genomen moeite.
  Met vriendelijke groet
  Frans Vroom
  VeBe bv.

Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48