06 nov 2009 Garnalenkotters lossen hun vangst in de haven Oudeschild
Categorie: Gebeurtenissen, Haven, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
Al sinds twee weken lost een deel van Texelse garnalenvloot op vrijdagmorgen hier zijn vangst. Door drukte van de groeiende offshore activiteiten en drukte aan de vertrouwde onderzeebootkade werd men bij de afslag in Den Helder voor het lossen verwezen achter de brug. In afwachting tot eerst de verse vis (als prioriteit) verhandeld was. Besloten werd zelf Kaan uit Hypolytushoef in te huren voor het vervoer naar de afslagen van Harlingen en Lauwersoog. Visserijvoorman Ben Daalder gaf aan achter de actie te staan. De afgelopen veertien dagen werd hier gelost door de TX 27, de TX 65, de TX 21, TX 41 en de TX 42.

Al sinds twee weken lost een groot deel van Texelse garnalenvloot hier op vrijdag zijn vangst. Besloten werd, na toestemming van de AID, om mede door de drukte bij de afslag in Den Helder zelf Kaan uit Hypolytushoef in te gaan huren voor het vervoer naar de afslagen van Harlingen en Lauwersoog. Visserijvoorman Ben Daalder gaf aan achter deze actie te staan. De afgelopen veertien dagen werden hier al garnalen op de kade gelost door de eurokotters TX 27, de TX 65, de TX 21, de TX 41 en de TX 42.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48