25 jun 2020 Containervaart moet na ramp MSC Zoe verder van Waddeneilanden

De zuidelijke fatale route van de MSC Zoe.

342 containers verloor het boven de Wadden.

Na de containerramp met de ‘MSC Zoe’ in januari 2019 boven de Waddeneilanden heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid vandaag hierover zijn eindrapport gepresenteerd. In de stormnacht van 1 op 2 januari van dat jaar verloor het containerschip (onderweg van Portugal naar Bremerhaven) 342 (!) containers, met zo’n 3 miljoen kilo lading, in de nabijheid van de noordelijke eilanden en de beschermde Waddenzee. Naast de massaal aangespoelde lading op de Friese- en Groningse eilanden was ook de andere scheepvaart en visserij hier gedupeerd door deze ramp. Aldus de OVV moet deze containervaart deze zuidelijke (en kortere route) voortaan mijden, en gebruik maken van de verderop gelegen noordelijke route. Een probleem is echter dat dit advies van de raad nog niet Europees verband is geregeld. De weersverwachting is O NO 3-4 met tropisch zonnig weer.

Rapport ramp MSC Zoe

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48