15 okt 2009 Brand op het jacht de ‘Witte Raaf’ tussen Texel en Den Oever
Donderdagmorgen even na 10.00 uur melde de schipper van het tweemaster zeiljacht de Witte Raaf brand in de machinekamer. Het 16 meter lange jacht met 1 opvarende en een hond bevond zich op dat moment in het Visjagergaatje nabij Den Oever. Zowel de KNRM Den Oever als Den Helder kwamen te hulp. Ook verleende de Phoca van Texel, WR 54 en de WR 111 assistentie. Rond 11.00 uur was de brandt onder controle en had de schipper en de hond inmiddels het jacht verlaten.

Donderdagmorgen even na 10.00 uur melde de schipper van het tweemaster zeiljacht de Witte Raaf in een noodbericht: brand in de machinekamer. Het 16- meter lange Nederlandse jacht met 1 opvarende en een hond bevond zich op dat moment, vanaf Texel komende, in het Visjagersgaatje nabij Den Oever. Zowel de KNRM Den Oever als Den Helder kwamen te hulp. Ook verleende o.a de Phoca van Texel, de brandweer, de berger Barracuda, de marine, de WR 54 en de WR 111 assistentie. Rond 11.00 uur was de fikse brand nog niet onder controle. Wel had de schipper en zijn hond het jacht inmiddels veilig kunnen verlaten. Zij waren aanboord genomen door de Johanna Margaretha van de KNRM Den Oever. Het nog brandende schip werd vervolgens door de Joke Dijkstra uit Den Helder naar Wieringen gesleept. Pas rond 13.00 uur was men met hulp van de plaatselijke brandweer Den Oever het vuur meester.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48