07 sep 2009 Beursplein 5 verleent hulp bij brand op de Waker bij Vlieland
Categorie: Gebeurtenissen, Scheepvaart |  Google Map: Kaart Oudeschild
De KNRM-reddingboot van station De Cocksdorp is maandagavond ook te hulp geschoten bij een machinekamerbrand bij het kustwachtschip de Waker. Het schip bevond zich bij het uitbreken van de brand benoorden Vlieland. Behalve vanaf Texel kwam ook diversen schepen in aktie vanaf Vlieland en Terschelling. De bemanning heeft inmiddels het schip veilig verlaten en men probeert nu de brand te blusen.

De KNRM-reddingboot Beursplein 5 van station De Cocksdorp is maandagavond ook te hulp geschoten bij een machinekamerbrand op het Kustwachtschip de Waker. Het schip bevond zich bij het uitbreken van de brand benoorden Vlieland. Behalve vanaf Texel kwamen er ook diversen schepen in aktie vanaf Vlieland, Terschelling en Harlingen. De bemanning van de Waker heeft het schip veilig kunnen verlaten, en men probeert vanaf andere schepen de brand te blussen. De brandweer van Terschelling is hierbij ook de diversen bergers te hulp gekomen. Rond middernacht had men het vuur nog niet onder controle. De Waker zal in de loop van de dinsdag naar Den Helder worden gesleept. Alwaar een onderzoek zal plaatsvinden naar de oorzaak van de brand.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48