10 apr 2016 Aanpak olieverontreiniging haven Texel roept nodige vragen op
DSC_5635-001

Een kuifaalscholver in de haven onder de olie.

De gasolielekkage van deze maand, in de haven van Oudeschild, roept alom de nodige vragen op. Door een defect in het ontluchtingsvat in het tankgebouwtje van de CIV stroomde vorige week donderdag zo’n 72.000 liter de haven, de Waddenzee en zelfs de Noordzee in. Met een noodreparatie werd de lekkage 24 uur later gestopt. Afgelopen maandag (pas) werd de haven, voor alle scheepvaart, een tweetal dagen met een  oliescherm gestremd. Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor de waterkwaliteit, wil n.a.v. de vele vragen een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak en gevolgen. Milieuorganisaties spreken van een ramp, voor zowel de plaatselijke flora als fauna. De weersverwachting is ZO 3-4 later ZW zonnig met later  enige regen.

De Waddenvereniging over de olie

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48