18 nov 2010 40 jaar geleden verging de TX 26 uit Oudeschild met 5 opvarenden

In de nacht van 17 op 18 november 1970 verging de Texelse boomkorkotter, de TX 26 'De Tijd Zal Het Leren' van eigenaar Willem Griek uit Oudeschild, met alle vijf de opvarenden. Ondanks een grote zoekactie werd slechts één van de vijf jonge bemanningsleden een maand later teruggevonden. De oorzaak, van het grootste ongeval uit de historie bij de Texelse vissersvloot, is nog steeds onbekend.

U kunt reacties op dit bericht volgen met behulp van de RSS 2.0 feed.
U kunt een reactie achterlaten, of trackback vanaf uw eigen website.
4 reacties
 1. G.Brouwer schreef:

  Meneer Koning,
  Ik zou graag dit artikel over mijn oom, W,Griek, willen downloaden. Hoe doe ik dat?

 2. Ton Platvoet schreef:

  Hallo
  Mijn naam is Ton Platvoet
  Ik kan me dit bericht nog goed herinneren ik zelf woonde toen op Oudeschild.
  Volgens mij was dat in de herfst periode 1970.
  Een van de bemanning was Bouke Visser uit Oudeschild geloof ik.
  Ik zelf was ongeveer 11 jaar oud en ben dit nooit vergeten .
  Ik geloof dat er nog een keer radio kontakt was geweest met de kotter dat ze nog een keer gingen vissen
  En daar na is er niets meer van vernomen .
  Groet Ton Platvoet
  Helmond Brabant

 3. Marian Kuiper schreef:

  Hoi, ook ik kan me dit nog goed herinneren!..herfst 1970,ik was toen 9 en vooral Bouke Visser,hij was de oudere broer van Reggie en dat zat bij mij in de klas, bij meester Bruin…toen was Bouke in mijn ogen(oogjes) al “oud”natuurlijk,maar nu denk ik ; tjee het was n kind!!!
  Erg, dat ze nooit zijn teruggevonden!..wel goed dat monument!
  groetjes,Marian.

 4. erna drijver schreef:

  Afgelopen zondag vertelde Jan v Dijk over de bijna scheepsramp in 1970 met de twee haringspanners .Het slechte weer wat hun overviel in combinatie met de grote vangst haring. Het had niet veel gescheeld of zij waren ook verdronken. Het was muisstil dat hij het voorlas zondag. Als je het verhaal naleest op de website van het Texelfonds krijg je een indruk hoe heftig het geweest is die nacht .
  De kotter met bemanning van Griek vergaan nu precies 25 jaar geleden was een ramp voor vrouw en kinderen, families en het dorp. Rouw en respect voor de zeevarenden is hier zeker op zijn plaats. Dat dat in combinatie gaat met precies zon zuidwesterstorm dinsdag en vanavond maakt dat weer als de dag van gisteren.

Plaats een reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/vhosts/oudeschildtx.nl/httpdocs/wp-content/themes/photoframe/comments.php on line 48